Un desert fin, cu mijloc moale de lava ciocolatie
Ingrediente
150 g ciocolata(amaruie+cu lapte)150 g unt nesarat+20 g unt pentru uns ramekin-urile
75 g faina
3 oua
150 g zahar pudra
4 ramekin-uri
Mod de preparare
- 1. Se topeste ciocolata impreuna cu 150g unt la bain-marie, foarte important sa nu fiarba apa
- 2. Se bat ouale impreuna cu zaharul pudra cu un tel(nu cu mixerul) pana cand se omogenizeaza si formeaza o spuma galbui-deschis
- 3. Se cerne faina in amestecul de oua si se incorporeaza
- 4. Dupa ce s-a topit ciocolata si untul, se toarna amestecul peste oua, si se incorporeaza
- 5. Se ung ramekin-urile cu unt topit, si se presara faina in interiorul lor cat sa acopere interiorul, pentru a nu se lipi de forme
- 6. Se toarna amestecul in fiecare forma, lasand cam 1/4 din forma goala, deoarece o sa se umfle amestecul in cuptor. Se pot face si in forme de briose
- 7. Se dau la frigider pentru minim 20 minute, dupa care se lasa 10 la temperatura camerei
- 8. Pentru a avea un mijloc mai moale, se introduce in amestecul din fiecare forme cate 1 cub de ciocolata, pentru a se topi in cuptor
- 9. Se preincalzeste cuptorul intre timp
- 10. Se introduc formele pe gratar sau pe o tava, la mijlocul cuptorului si se coc aproximativ 15 minute, sau pana cand se intaresc usor in exterior, dar la testul cu scobitoarea ramane ciocolata pe ele
- 11. Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa cateva minute sa se aseze, si apoi se intorc ramekin-urile pe farfurii pentru a elibera minunea.
- 12. Se servesc cu ce doriti, de la sos de fructe pana la inghetata sau frisca si siropuri. pofta buna
mmmmmmm.....delicious!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu